fbpx

Mød din projekt-mentor,
Else Kathrine Friis

Jeg tilbyder kurser om, værktøjer til og analyser af projektarbejde. Og hvad kan jeg så hjælpe dig med?

 

  • Jeg hjælper dig med at omsætte projektteori til virkelighed – det er nemlig ikke altid så nemt
  • Jeg hjælper dig med at gøre det svære simpelt – med værktøjer, der virker
  • Jeg arbejder med både Mindset, Mennesker og Metoder – hvor de fleste projektkurser kun lærer dig metoderne
Else Kathrine Friis

Hvad er en projektmentor?

En projektmentor har mange års erfaring med projektarbejde: både som projektleder, som deltager i projektgrupper og med at rådgive ledergrupper om projekter.

På baggrund af den erfaring hjælper projektmentoren virksomheder med at blive bedre til deres projektarbejde, så deres projekter kommer i mål til tiden og indenfor budgettet.

20+ års erfaring med projektarbejde

Jeg har mere end 20 års erfaring med projektarbejde i både offentlige og private virksomheder, heraf 15 år i pharma-branchen, hvor der er masser af store, komplicerede projekter at øve sig på. Jeg er oprindelig uddannet civilingeniør og efteruddannet indenfor projekter og facilitering.

Jeg har været selvstændig projektmentor siden 2016.

Mine 3 projekt-kæpheste

 

Projekt-kæphestene er de tilgange til projektarbejde, jeg gang på gang vender tilbage til, når jeg skal hjælpe virksomheder med at få projektarbejdet til at lykkes. Fordi jeg kan se, at kæphestene virker.:

1. Inddrag hele organisationen i projektarbejde
Mange uddanner 1-2 projektledere og lader dem om projekterne. Men I får meget bedre projekter, hvis I inddrager og uddanner alle ”roller”: både projektgruppe, projektledere og ledelse i projektarbejdet. Når alle forstår deres rolle og ansvar i at få projektarbejdet til at forløbe godt, så opnår I langt bedre projektresultater.

Det behøver ikke at være så dyrt at uddanne mange – en del af uddannelsen kan forløbe online, og det er billigere end live kurser.

2. Uddannelse kan med fordel inddrage virksomhedens egne projekter
Når uddannelsen inddrager egne projekter, så bliver det lærte trænet og indarbejdet i virksomhedens dagligdag med det samme. Så undgår man at sende en medarbejder på kursus, og bagefter stå i denne situation: når medarbejderen er kommet tilbage efter kurset, bliver det lærte ikke rigtig brugt, fordi der er travlt med andre ting. Når medarbejderen så endelig skal bruge det, så er det meste glemt.

3. Det gode projekt opstår i samspillet mellem mennesker
Rigtig meget projektuddannelse fokuserer på projektværktøjer. Men i projektarbejde er der rigtig meget kommunikation, koordinering og samarbejde, som er lige så afgørende for det gode projektresultat som projektværktøjerne er. Derfor fokuserer jeg både på projektværktøjer og på samspillet mellem mennesker. Det kalder jeg Mindset, Mennesker og Metoder:

  • Mindset er den tilgang de involverede har til projekter og samarbejde
  • Mennesker handler om samspillet mellem mennesker
  • Metoder handler om at bruge projektværktøjer

Når du tilmelder dig, accepterer du at modtage nyhedsbreve fra mig. Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.