fbpx

Om

Projektmentor Else Kathrine Friis

Jeg hedder Else Kathrine Friis og arbejder som projektmentor.

En projektmentor er en person, der har mange års erfaring med projektarbejde: både som projektleder, som deltager i projektgrupper og med at rådgive ledergrupper om projekter. På baggrund af den erfaring hjælper projektmentoren virksomheder med at blive bedre til deres projektarbejde, så deres projekter kommer i mål til tiden og indenfor budgettet.

 

20+ års erfaring med projektarbejde

Jeg har mere end 20 års erfaring med projektarbejde i både offentlige og private virksomheder, heraf 15 år i pharma-branchen, hvor der er masser af store, komplicerede projekter at øve sig på. Jeg er oprindelig uddannet civilingeniør og efteruddannet indenfor projekter og facilitering.

Jeg har været selvstændig projektmentor siden 2016.

 

Mine 3 projekt-kæpheste

Jeg har 3 projekt-kæpheste. Projekt-kæphestene er de tilgange til projektarbejde, jeg gang på gang vender tilbage til, når jeg skal hjælpe virksomheder med at få projektarbejdet til at lykkes. Fordi jeg kan se, at kæphestene virker.:
 

1. Inddrag hele organisationen i projektarbejde
Mange uddanner 1-2 projektledere og lader dem om projekterne. Men I får meget bedre projekter, hvis I inddrager og uddanner alle ”roller”: både projektgruppe, projektledere og ledelse i projektarbejdet. Når alle forstår deres rolle og ansvar i at få projektarbejdet til at forløbe godt, så opnår I langt bedre projektresultater.

Det behøver ikke at være så dyrt at uddanne mange – en del af uddannelsen kan forløbe online, og det er billigere end live kurser.
 

2. Uddannelse kan med fordel inddrage virksomhedens egne projekter
Når uddannelsen inddrager egne projekter, så bliver det lærte trænet og indarbejdet i virksomhedens dagligdag med det samme. Så undgår man at sende en medarbejder på kursus, og bagefter stå i denne situation: når medarbejderen er kommet tilbage efter kurset, bliver det lærte ikke rigtig brugt, fordi der er travlt med andre ting. Når medarbejderen så endelig skal bruge det, så er det meste glemt.
 

3. Det gode projekt opstår i samspillet mellem mennesker
Rigtig meget projektuddannelse fokuserer på projektværktøjer. Men i projektarbejde er der rigtig meget kommunikation, koordinering og samarbejde, som er lige så afgørende for det gode projektresultat som projektværktøjerne er. Derfor fokuserer jeg både på projektværktøjer og på samspillet mellem mennesker. Det kalder jeg Mindset, Mennesker og Metoder:

  • Mindset er den tilgang de involverede har til projekter og samarbejde
  • Mennesker handler om samspillet mellem mennesker
  • Metoder handler om at bruge projektværktøjer

 

Det her kan I, når jeg har hjulpet jer

Jeg brænder for at hjælpe virksomheder med deres projektarbejde. Det skal være hjælp til selvhjælp, så når jeg forlader virksomheden, skal:

  • virksomheden selv kunne optimere deres projektarbejde
  • virksomheden kende de hyppigste projektplager, så de undgår dem
  • virksomheden have fået forståelse for at både Mindset, Mennesker og Metoder er vigtige faktorer i det gode projektarbejde

 

Sådan hjælper jeg jer

Jeg vil hjælpe jer sikkert og trygt i mål med projektarbejdet.

Jeg vil sørge for, at I, med min hjælp, selv bliver i stand til at varetage projektarbejdet på bedste måde, og dermed skabe værdi og bedre bundlinje i jeres virksomhed.

Jeg vil være en inspirator og motivator for jer i forhold til jeres projekter, men også ”energikilde” og ”klippe”. Det vil sige, at I føler jer holdt i hånden på jeres projektvej, og føler jer trygge, og at I altid ved, hvad næste skridt på projektvejen er. Og at I samtidig får energi af samarbejdet med mig, fordi I bliver inspireret og motiveret undervejs.

 

Få min e-bog: “De 10 projektplager og hvordan du undgår dem”

Da jeg har arbejdet rigtig meget med projekter, har jeg et godt øje for, hvordan det gode projektarbejde forløber. Og et øje for, hvor projekter ofte går galt. Det har jeg skrevet en e-bog om, der hedder: ”De 10 projektplager og hvordan du undgår dem”. Du kan få den ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev på www.faastyrpaaprojekterne.dk.